Επίσκεψη στον "ελαφότοπο" Ζαγοριού

 

Εκδρομή των Δ΄,Ε΄και ΣΤ΄τάξη του 6ου Δημ. Σχολ. Γρεβενών με θέμα τα «Παραδοσιακά επαγγέλματα στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου» .

 Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στον Ελαφότοπο Ζαγορίου και περιλάμβανε: α) περιήγηση εντός του οικισμού, αναλυτική ξενάγηση για τα μοναδικά πέτρινα οικήματα, τους ναούς και τα σπάνια λιθόγλυπτα με παράλληλη ενημέρωση και για το φυσικό περιβάλλον της περιοχής β) ξενάγηση στο Λαογραφικό ? Ιστορικό Μουσείο Παραδοσιακών Επαγγελμάτων όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δούνε από κοντά όλα τα εργαλεία και τα χρηστικά αντικείμενα που ήταν απαραίτητα στους επαγγελματίες των παλαιότερων εποχών και γ) συμμετοχή στο εργαστήρι κατασκευής λιθογλύπτων  το οποίο εξαιτίας του βροχερού καιρού δεν έγινε στην πλατεία του οικισμού αλλά σε κλειστό χώρο . δ) Ξενάγηση σε  εργαστήρι υφαντικής όπου οι μικροί  μαθητές γνώρισαν την τέχνη της υφαντικής.

Ευχαριστούμε τον κ. Μιχάλη Οικονομίδη, για την υπέροχη ξενάγηση των μαθητών μας στο Λαογραφικό ? Ιστορικό Μουσείο Παραδοσιακών Επαγγελμάτων  καθώς και τους υπευθύνους του προγράμματος που  έδωσαν στους μαθητές πολύτιμες πληροφορίες για τα λιθανάγλυφα και την σημασία τους καθώς και την υφαντική τέχνη. 

 

Εμφανίσεις: 255