Γεωλογικά και Παλαιοντολογικά Ευρήματα του Νομού Γρεβενών

Στις 16/9/2015 οι Β,Γ,Δ τάξεις του σχολείου μας στα πλαίσια ενός προγράμματος που υλοποιούν με θέμα: « Γεωλογικά και Παλαιοντολογικά Ευρήματα του Νομού Γρεβενών» πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Κ.Π.Ε. Γρεβενών. Εκεί έγινε ανάλυση στους μαθητές η έννοια της Παλαιοντολογίας, των Απολιθωμάτων και της Γεωμορφολογίας του πλανήτη Γη και ειδικότερα της περιοχής μας. Επίσης αναλύθηκαν σημαντικές οικολογικές έννοιες όπως οικοσύστημα, κλίμα, τροφικές αλυσίδες, ωφέλειες και κίνδυνοι των ζωντανών οργανισμών και του περιβάλλοντος (χλωρίδα-πανίδα) για το τι ίσχυε στο παρελθόν σε σχέση με την περιοχή μας.

Κατόπιν έγινε ηλεκτρονική παρουσίαση του παραμυθιού «Ο Σοφός Γίγαντας ? Μαμούτης Μπορσόνης» από τη δασολόγο κ. Ντόνα Ειρήνη .Στη συνέχεια οι μαθητές μεταφέρθηκαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς Γρεβενών οπού τους έγινε ξενάγηση- ενημέρωση σχετική με τα εκθέματα του μουσείου.

Τέλος, με την επιστροφή στο σχολείο το κάθε παιδί συμπλήρωσε ατομικά, το φύλλο αξιολόγησης που αφορά τη δράση του Κ.Π.Ε. Γρεβενών.

Εμφανίσεις: 367